Troens Bevis sitt ‘Sommerstevne i Sarons Dal’ gjorde ingenting feil ved å ikke direkte invitere Listhaug!

«En viktig forskjell mellom sjakk og politikk er at sjarm ikke spiller noen rolle i sjakk»Mikal Rode

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug spiller offer når hun ikke fikk det slik hun ville i Sarons Dal denne sommeren. Fordi Sarons Dal og Troens Bevis viser handlekraft og bestemt hvordan program de ønsker å ha. Selv om dette er i valgkamp og to måneder før stemme lokalene åpner. Så har fremdeles håper jeg arrangører sine egne retningslinjer og kan gjøre valg om hvordan de vil ha det. Det høres ut som Sylvi Listhaug har allerede forutbestemt sin plassering i Kvinesdal i Vest-Agder, uten å følge de retningslinjer som arrangør har. Dette vil være som om Humanetisk Forbund har stevne og visse aktører skulle få automatisk plass. Siden ledelsen i Human Etisk Forbund har ofte hatt tilknytninger og medlemmer fra Arbeiderpartiet, derfor om Jonas Gahr Støre eller andre kandidater for AP stilte opp på avtale møte og program. Så måtte de også invitere Sylvi Listhaug for man må kunne drive valgkamp mitt i det human-etiske smørøyet. For det er slik dette virker som.

Men før jeg presisere mer. Ta saken og programmet hver for seg. Først programmet og innslaget som Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide deltar på, før kritikken fra Listhaug.

Troens Bevis sin egne profilering av Hareide møte på årets stevne:

«Derfor har to ektepar også fått en spesiell utfordring under Stevnet i år. – Istedenfor å ha et politikermøte i år har vi utfordret to kjente ektepar, Knut Arild og Lisa Marie Hareide og Rune og Sølvi Edvardsen. Vi har bedt dem dele hvordan troen deres påvirker forholdet til våre medmennesker i en verden med så mye nød.» (Troens Bevis, 2017).

Som Rune Edvardsen presisere til NRK:

«Listhaugs folk ringte og spurte om hun kunne komme for å representere partiet, ha stands og drive politisk agitering. Da vi ikke klarte å se for oss et eget arrangement som passet med Listhaugs profil, valgte vi å si nei, sier Rune Edvardsen til NRK» (…) «Ja, men ikke i år. Vi fant det ikke forsvarlig å skulle stelle i stand en hel debatt kun fordi Listhaug hadde lyst å komme ned. Det er ikke vår oppgave å fremme spesielle partier» (NRK, 2017).

Svaret fra Listhaug:

«Jeg synes det er merkelig at jeg nektes å delta fordi det vil innebære politikk, mens Knut Arild Hareide vil de gjerne skal drive valgkamp i Sarons dal, sier Listhaug til NRK, og fortsetter: – Politikere av alle farger, blant andre Jonas Gahr Støre har vært der tidligere. Jeg tror det hadde vært nyttig for deltakerne å fått inn flere perspektiver enn bare fra KrF» (NRK, 2017).

Troens Bevis og Sarons Dal hadde allerede planlagt et program med Knut Arild Hareide der de diskutere tro og hvordan påvirker mennesker i nød. Dette er ikke direkte valgkamp, men en diskusjon mellom ekteparet Hareide og Edvardsen på scenen på det årlige sommerstevnet. At hun føler seg snytt for å delta på stevnet er en annen ting. Men profilen og temaet for kvelden var satt.

Derimot at Troens Bevis har bestemt at de ikke vil ha politisk debatt og valgkamp på Stevnet er i deres rett. Det er ingen automatikk at en kan drive valgkamp på et kristent stevne, ettersom det er arrangørene som invitere talere, musikere og lager programmet etter egen vilje og lyst. Dette er noe som Troens Bevis kan ha helt bevist forhold til. At Listhaug og FrP hadde lyst til å delta er også greit. Det har de også lov til, men det er ikke de som arrangerer stevnet, det er Troens Bevis. Dette er kanskje vanskelig for å Listhaug å forstå. Siden hun er et offer, hun var sviktet av kristne på Sørlandet. Som ikke vil ha valgkamp, men ha en dialog mellom to par om nød. En nød som ikke er så nøye for Listhaug som forstår flyktninger etter å svømt i 5 minutter i Middelhavet.

Edvardsen har gjort alt riktig og vært klar, han har ikke gjort noe uredelig. Når det kommer til programmet og valg gjort av Troens Bevis. Så har det vært korrekt. Det er ikke noe anliggende av misvisning eller tolkning. Annet enn at Listhaug regner med automatisk pass på alle kristne arrangement og at hun skal kunne ha valgkamp der – okke som. Det er det som kommer frem. Så hvis en politiker har appell i en kirke nær deg, regn da med at Listhaug også inviteres. Fordi om en er samlet av hennes politiske klasse, så hun også inkluderes.

Fordi dette handlet om en samtale mellom to par, Edvardsen og Hareide, om nød og fattigdom, og hvordan dette påvirker deres forhold til medmennesker. Dette handler om hvordan Hareide og Edvardsen i sine parforhold tolker disse problemstillingene og hva de gjør for å hjelpe medmennesker. At dette skal bli stor-politikk, at dette skal bli kritisert fordi Listhaug er smålig. Er for meg – underlig. Men så eier ikke hun så veldig stor rekkevidde av henne handlinger. Siden store deler av tider går konsekvensene av hennes handlinger til medmennesker hun ikke ser eller har noe eierskap til. Derfor er det lett å spille offer. Når hun ikke en gang ofret noe som helst. Hun kunne ha dukket opp som privatperson og vært deltar uten noe politisk profil. Men så viktig var ikke Sommerstevnet i Sarons Dal. Peace.

Referanse:

Troens Bevis – ‘De unge gjør inntog i Sarons Dal’ (07.07.2017) link: https://troensbevis.no/nyheter/sommerstevnet-nyheter/item/92785-de-unge-gjør-inntog-i-sarons-dal

NRK – ‘Kristent gigant-stevne sa nei til Listhaug: – Merkelig at jeg nektes’ (11.07.2017) link: https://www.nrk.no/norge/kristent-gigant-stevne-sa-nei-til-listhaug_-_-merkelig-at-jeg-nektes-1.13597260

5 thoughts on “Troens Bevis sitt ‘Sommerstevne i Sarons Dal’ gjorde ingenting feil ved å ikke direkte invitere Listhaug!”

 1. Sarons Dal – dette er politisk. Dette er hyklersk. Tror Edvardsen (og hans meningsstøtter) virkelig på at normalt intelligente mennesker tror på hans begrunnelse for å nekte FrP og Listhaug adgang? Hvor stor dåre går det an å være?

  1. Hei Kjell!
   Imponerende, at du ikke godtar at man ikke har direkte politisk debatt eller valgkamp på eget stevnet. Som Troens Bevis er fritt vilt til å bestemme hvem skal delta på. Deriblant, kalle folk for dårer som støtter Edvardsen. Det er underlig og absurd. Det er som om man er såkalt “kristen” politiker så skal man ha auto-pass på alle stevner og talestoler. Nei, det har man ikke. Det er opp til de som styrer og leder organisasjoner som lager program som bestemmer hvem som skal delta. Snålt, at dette er hyklersk. Når Hareide hadde samtale rundt nød og kristen tro sammen med Edvardsen. Det er spesielt at man blir så snytt og fornærmet over slikt. Da har man enormt liten takhøyde og også liten evne til å forstå begrunnelsen til Edvardsen. Men så er jo ikke jeg like smart som deg.

   1. Hadde vært uproblematisk med Listhaug og FrP i Sarons Dal. Men som du skriver: “Det er som om man er såkalt “kristen” politiker så skal man ha auto-pass på alle stevner og talestoler.” Der ligger problemet, hykleriet og selvgodheten hos deg, Edvardsen og andre.
    Listhaug er en minst like god kristen – altså KRISTEN, UTEN anførselstegn – som deg og dere. Men hun er i FrP, og det er IKKE bra for klanen i AP og KrF. Hyklere. Stygt gjort. Jeg kommer ikke i fremtiden til å befinne meg på stevne i Sarons Dal. Her har Edvardsen m.fl. vist sitt sanne jeg.

   2. Selvgodheten hos meg og Edvardsen? Er det mulig. Uansett, hva Edvardsen hadde gjort så ville han i dine øyne vært en hykler. Noe jeg også tydeligvis er, siden jeg anser den som styrer Troens Bevis som en selvstendighet enhet som kan selv ta valg og stå for disse. Noe som ikke du godtar. Det er heller tydelig at du bestemmer hva som rett og galt. Ikke vi andre. Vi skal bare godta å motta spydigheter og krenkelser. Ettersom vi tør å stå for likhet og rettferdighet. FrPere kan være så kristne de vil, men de kan ikke overkjøre en organisasjon og bestemme over den. Det er det som ville ha skjedd her og du har ingen problem med dette! Hvis vi enda lever i en demokratisk stat og har litt selv-innsikt. Så FrP er uproblematisk, ja om de tok i mot tilbudet om å komme som deltaker, men det ville dere ikke. Så jeg skjønner hvorfor dette er så prekært og måtte gjøre seg til offer. Men det er bare meg som hykler som ikke forstår. Kudos!

 2. “Ettersom vi tør å stå for likhet og rettferdighet.” Synes du skal flytte til Rosengård eller en annen av Sveriges parallellsamfunn. Eller kanskje Saudi-Arabia? Der får du demokrati, likhet og rettferdighet, med det innhold du ivrer for. Men ikke ta med eventuell kjæreste/kone/samboer.
  Med dette flytteforslaget, sier jeg takk for meg. Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: