Super Melk

Så har det seg slik at man må bli kreativ. Tine blir bare mer og mer kreative når det kommer til å lage ny produkter.  Der du øker vitamin D, protein og kalsium innholdet.

Sikkert fordi den jevne nordmann har drukket mindre og mindre. SSB viser at jevne Nordman i 1958 rundt 160 liter pr år. I 2008 drakk vi 80 liter pr år. H-Melk har gått ned fra 150 liter pr år til ca 30 liter pr år i 2008. I tilegg har forbruket gått fra ca 5 liter i året i 1958 til ca 50 liter i året 2008.

For de fleste er jo dette bare masse tall. For meg også bare en drøss av tall. I det minste har jo også Tine fått konkurrenter. Slik som Q- Meieriet som eies av Kavli Gruppen og andre produsenter av Yogurt. Ikke minst også i fjor med smør-krisen. Når staten gjorde om på strenge på mat-import reguleringen. Som gjorde det mulig å få Belgisk og Dansk smør inn. Tidligere i måneden var det snakk om mulig ny smørkrise igjen. Den forrige har jo ifølge noen analytikere sagt at mange forbrukere har gått over til andre produsenter i protest. Noen sier også at vi kunne ikke se for seg en slik krise. Fordi ingen kunne se at den ultra fenomenale lavkarbo hysteriet skulle ta så av.

Derfor er det ironisk at det nå blir fler og flere  melke produkter. For å øke forbruket har Tine laget dusinvis av produkter. Det er blitt ti-tall Litago, tre YT, sju forskjellige Biola  og flere IsKaffe.  Alle de andre konkurrentene har gjort det samme. Selv om brus/juice  forbruket har i følge SSB gått fra ca 10 liter årlig til ca 85 liter årlig i 2008. I og med dette har skjedd, sammen med lavkarbo. Er det sarkasten i meg som sier: Folk vil ha sukker ikke helse melk. Nå som Tine har lansert sin hvite hulk. Den som er rasende og gir deg daglig dose med Vitamin D, protein og kalsium. Om du vil, den søte engel som jeg aldri kommer til å betale ekstra for.

Håper bare ikke denne gjør at Meierismør er umulig å få tak om i November. Ikke at det er dødelig viktig. Bare slippe å lese sure leserinnlegg om smøret fra Tine er manglende. At julekakene og brødene ikke smaker som de skal. At melange er for pyser. Melk og supermelk er stress å lage sitt eget smør med H-Melk. Altså de som sympter bør myse smør, ikke skrive leserinnlegg. Så hvis folk begynner å myse smør å redde oss fra smørkrisen 2.0. Gjør din del, eller for all del kjøp super-melken. Slik at Tine kan kanskje få solgt melken sin, selv med eller uten ekstra proteiner.

Go helg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: