MPS – The Hunger Games

En film, et spill og en vinner. Eller stemmer det? Skal du ofre alt for din region eller skal du dø verdig for din region! Hunger Games er ett spill som omhandler en fantasi nasjon, delt opp i 12 regioner. Hvor andre er rikere og feitere. De ytre regionene er fattige, med ressurser og hardarbeidene. For at disse skal holdes i fred. Så er det et årlig spill(Hunger Game). Der de 24 spillerene kjemper med livet som innsats. Alt dette filmatisert i gal form for Big Brother. Samtidig som det er kontrollert av en kynisk president av nasjonen og hans kupaner i region nummer 1.

Denne filmer er regiert av Gary Ross, mest kjent fra filmen «Sea Biscuit» i 2003. Hovedskuespillerinnen Jennifer Lawerence som har spilt i «X-Men First Class» og «Winter Bone». Hun er karakter Katniss Evergreen. Ho har totalt kontroll i denne filmen. Filmen hadde ikke vært så god hvis ikke hun spilte slik hun gjør. Problemet og ekstra tvisten i tilegg til selve dramaet å actionet som blir skapt rundt selve Hunger Games. Der alle kjemper om livet. Så har hun kjærlighetsdrama som blir laget av spillet og hennes medhjelpere. I dette hvor andre motspilleren fra regionen Peeta Mellark (Josh Hutcherson). Gjør at filmen får veldig framdrift. Ikke minst en klisjee av en avslutning.

Denne filmen er en action film, med drama trekk. Hvor man begynner å tenke hva som er nobelt. Hva som gjør en person til helt? Hva er heltemodig? Hvordan bli man en vinner og til hvilken pris? Hvor mye skal samfunnet få innsyn i? Ikke minst hva er rett og galt?

Vel, dette er god underholdning. Mix av masse- ikke minst gir den en god visning av et samfunn hvor alle følger en ting og lever av denne underholdningen. Slik som Romerene gjorde av brød og Circus. En ting er i allefal sikkert dette er ikke en kopi av den Japanske «Battle Royal». Selv om det har likheter. Akkurat som alle romantiske komedier har likhetstrekk som alle bruker. Der alle som oftest først er sammen med feil type. Møter den perfekte typen og finner stikker av med den å legger det andre gamle forholdet dødt. Så hvis folk sier at det finnes likheter med Japanske «Battle Royal». De dreper hverandre der også med livet som innsats.

Vil ikke fortelle mer av filmen. Fordi du fortjener å se den også. Den er god underholdning(ja, sagt det to ganger!). En film det er verdt å gå på. Snurr film! Peace.

Trailer:

Hunger Games – IMDB Link

(MPS = Motion Picture Sh**!)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: