MPS – Into The White

En film av Petter Næss. Hvis det sier deg noe: så har du peiling på norsk film for det har ikke jeg. Alikevel gikk på en film laget av Petter Næss. En film som omhandler en enkelt handling. To kryssere som treffer hverandre og forandrer alle planer. De ender med krasjlanding på fjellheimen over Stryn. Krangler, drikker og blir usannsynlig vennelige.

Denne filmen er mix av Kelly’s Heroes, Merry Christmas(En Dag uten Krig) og Fritt Vilt. Når du ser på hvilke filmtitler filmen sammenhenges med. Så er det en mixet samling. Kelly Heroes er en action-komedie av dimensjoner som også utspiller seg i andre verdenskrig. Merry Christmas omhandler den kjente Julaften når Briter, Tysker og Franskmenn gikk ut av skyttergravene i første verdenskrig å spilte fotball og feiret jul! En skikkelig god film. Fritt vilt er fordi det utspeiler seg på et ødehotell i fjellheimen. Noe denne filmen også gjør. Inne snødd på en fjellhytte ute i fjellheimen.

Der er 3 tyskere. Litt senere dukker det opp 2 briter. I en krigssituasjon skaper dette komplikasjoner. Å ikke minst så klarer filmen å portrettere ett sannsynlige blanding av karakterer som gir en giv til en god historie. Situasjonene virker ekte og dialogen er god. Språkføringen i filmen er kult lagt opp. Begynner med bare tyskere og i deres fly. Når tyskerne snakker tysk. Så er det ikke Hollywood tysk – det høres faktisk ut som tyskere snakker. Det samme er det med resterende. Britene er som briter. Noe av det geniale. I denne filmen kommer det fram og blir vist skikkelig.

Dette er ikke en rein komedie, krigsfilm(selv om den handler om andre verdenskrig) og drama. Den er miks av disse. Hopper fra den ene til den andre. Noe av det beste med filmen er at situasjonene blir beskrevet klart og konkret. Humoren blandet med det seriøse gjør dramaet ikke blir overhengende. Selv om sultne soldater eter det meste når de snødd inne. Ikke minst tar drastiske og dumdristige handlinger. Noen ville kalt disse heltemodige andre humoristiske. Dette viser filmen med klasse.

Hva som trekker ned. Vel. Det er veldig lite. Jeg er bare sabla glad at jeg ikke hadde ventet det store. Magefølelsen før den var nær null. Det hjelper. Petter Næss, hvem er han jo han som hadde regien i «Into the White». Med han duden fra Harry Potter(jada, rødtoppen). Å en del tyskere som spilte bra sine roller. Denne filmen er ikke Oscar materiale. Den er god underholdning som kan spilles flere ganger. Spesielt siden Rødtoppen brukte «Mein Kamp» til noe fornuftig. Hvis du vil vite mer om akkurat dette, så kikk på filmen. Snurr film!

Trailer:

Into The White – IMDB Link

(MPS = Motion Picture Sh**!).

Peace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: