MPS: Drive

Så var det en ny film på tapet. Denne gangen er det «Drive» med Ryan Gosling(Crazy, Stupid, Love. , Blue Valentine & The Notebook) og Carey Mulligan(Public Enemies, An Education & Brothers). Disse er hovedaktører i en film hvor Nicholas Finding Refn(Valhalla Rising & Bronson) prøver en hel masse på en gang.

Dette er ikke en Wise-guys film ei heller et drama. Sakte, men sikkert ikke en kunstner film med skjønne vendinger. Heller litt av alt. Ja takk, begge deler. Ole Brum fantasien. Fikser disse like bra som honning og melk? Eller blir det bare søl?

Jo, de fikser det greit. Filmen er uforutsigbar. Den tar deg fordi den er Stilistisk og engasjerende. Karakterene er gjennomtenkte. De biter fra seg og forteller lite, men samtidig nok til at du skjønner det er ugler i mosen. Hvis du skjønner det. Så prøver jeg ikke å fortelle hele historien. Ryan Gosling(Driver) sin karakter er en lavmælt og sikker. Som vet hva han vil og tar de avgjørende valgene i filmen. Kommer inn i nye situasjoner ved å møte med den hyggelige naboen Irene(Carey Mulligan). Hennes ektemann setter filmen ut i annet spor. Fra det stilistiske kjørefilmen. Til Wise-Guys og mafia. Stunt-sjåføren Driver blir plutselig Bad-Ass, Driver aka John McClane(Die Hard).

Dette er ikke en sjåførfilm Ala Jason Stateham i Transporter serien(I,II & III). Ikke ligner den noe av Fast and the Furious serien. Den er sitt eget. Noe den gjør godt. Noe som jeg sier får å skru opp forventningene mot noe. For karakteren Driver er en ensom ulv. Mer enn Jason Stateham og Vin Diesel.

Er Drive en underholdene film? Ja det er den. Er den Oscar verdig? Karakteren til Driver burde komme inn i bilde. Vil denne filmen bli likt av alle som ser den? Definitivt ikke. Hvorfor burde du se den? Kanskje for å få noe som er anderledes. Det er en film som prøver mye. Kanskje litt for mye(på en gang). Allikevel bør ta en titt(en gang). Noe som må sies, at jeg kommer ikke til å tenke på dette som Blu-Ray kjøp. Fordi det er ikke en film jeg kan selv se mange ganger(bare en gang). Denne er spennende ved første øyesyn, men vil tape seg over flere ganger. Da vet du for godt når frampekene kommer.

Vil du ha en annen form for Gangster/Drama med bilkjøring. Ikke minst med veldig lite romantisk kliss. Så har du en film du bør se. Peace.

(MPS = Motion Picture Sh**)

Link:

IMDB – Drive 2011

Trailer:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: