MPS: The Adventure of Tintin – The Secret Of The Unicorn.

Vell, når det kommer til denne filmen er jeg anelse nerd av tegneserie bøkene. Så mine tanker blir i forhold til disse. For meg var TV serien om Tintin i 1991 og 1992. Moro når jeg var liten og ikke viste om bøkene, men når jeg fikk kjennskap til den spennende verden i bøkene. Da kom jeg aldri tilbake.

Denne filmen er produsert av to store amerikanske regissører slik som Peter Jackson (Braindead og Lord of the Rings) og Steven Spielberg (E.T. Og Shindler’s List). Bare av dette kan man ha forventinger. Dessuten har ryktene om filmen spunnet i veldig lang tid. Noe som gjør at forventningene mine var relativt store. De har tatt en med en god gjeng av skuespillere som har sin vri av de kjente karakterene. Noe jeg ikke kommer til å kommentere. For meg er historien viktigere.

Denne filmen tar utgangspunktet i historiene til Unicorn og Red Rackhams Treasure. I disse historiene får du for du møte Captian Haddock. Får kjennskap til Marlinspike Hall og ikke minst en skrue av en Professor, med navn Calculus. Hvis du har sett filmen, ser du at en karakter er vekke? Sakarhrine tok riktig nok to av lappene, siden han hadde allerede samlet to av Unicorn(dette er den originale historien). De beste av alt de tok inn bare deler av «The Crab with the Golden Claws». Det er historien med fly ulykken og der de får rom i ørkenbyen. Historien hvor Allan tar over Karaboudjan fra Captian Haddock. Introduksjonen til Ben Saalad var anderledes enn i filmen og forklarte lite. Historien fokuserte tross alt på skatten, ikke på hva som var virkelig gjemt i hermetiserte krabbe tinn-bokser. De bare tok action fra denne historien og la den inn i Unicorn.

Så det jeg prøver å si: er at filmen var spennende. Den var relativt god. Captian Haddock i motsetning til filmene på 90-tallet. Var han en whisky drikkende beist, Tintin var som alltid helten. Thompson og Thomson var som de skulle være, dårlige etterforskere og vittige. Snowy gjorde det som var forventet.

Denne filmen baserte seg på tre bøker, men tok nesten bare minimalistiske deler av historiene. Bare ørken vandring til «the Crab with the Golden Claws». Tok med store delere av Unicorn, men da bare deler av dette og av en eller annen grunn gav Sakaharine større rolle. I Red Rackhams Treasure. Tok de nesten ikke med annet enn at de kom fram til Marlinspike Hall og fant skatten i den skjulte delen av kjelleren, ikke at Professor Calculus kjøpte huset på aksjon til Captian Haddock som gest tilbake for å ta ham med på letingen på skatten og prøve ut en oppfinnelse. Skuffet at de har kuttet så mye? Ja, det er jeg. Vil jeg si at filmen er underholdene? Ja. Vil jeg si at dette var noe jeg forventet? Nei, ikke at så mye ble vekke. Det er vel av disse grunnene de skriver med store bokstaver «based on Herge story of Tintin».

Den baserer seg, men har ikke hele historien. Det er den langt i fra. For å ta Lord of the Rings sammenligning. Det ville være som Frodo fikk ringen ut av intet, plutselig dukket han opp i Rivendell. De springer som marathon løpere til Rohan og blir venner med Faramir. Uten stress er de med porten med Mordor. Før intetsigende Frodo mister ringen i vulkanen i Mount Doom. Så de som er «nerder» fans av Lord of Rings ville ha slaktet den korte filmen av disse bøkene, uten å tenke på det.

Jeg kunne ha slaktet denne filmen, det gjør jeg ikke. Fordi den er god tross alt. Den har bare kuttet vekk masse spennende elementer og frigjort seg helt fra de tre bøkene. Bare tatt noen gode poenger. Så min anbefaling er å skaffe bøkene. Lese dem og få med seg rikdommen av satire og samfunnskritikk. Tintin er ikke bare eventyr, det er også parodier av samfunnet når de kom ut. Derfor er noen av bøkene kontroversielle, slik som de to første «Sovjet» og «Kongo». Hvis du ikke har lest noe før, bør du kanskje begynne med «In America». Hvor Tintin følger etter Al Capone og mafiaen i Chicago. Peace.

(MPS = Motion Picture Sh**).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: